Helderrode wijn van de sangiovese druif, verfijnd kruidig in de neus met tonen van specerijen en rijp fruit. In de mond vol en elegant met milde tannines en een aromatische afdronk.
Wijnhuis | Agostina Pieri |
Land | Italië |
Streek | Montalcino, Toscane |
Druif | Sangiovese (50%) cabernet sauvignon (30%) merlot (20%) |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Jaargang | 2015 |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 5-8 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij geroosterd vlees, kalfsvlees, wild, pasta's |
en oude kaas. |
Voor deze rode wijn wordt hetzelfde sangiovese druivenras gebruikt, als voor de beroemde Brunello.
De druiven gebruikt voor de Sant 'Antimo Rosso DOC zijn verzameld tussen 10 en 11 oktober in het zuiden van Montalcino. Na een zorgvuldige selectie van de druiventrossen in de wijngaard, ondergaan de druiven een tweede selectie op de sorteertafels in de kelder. De gebruikte druiven worden, gedurende 15 dagen, afzonderlijk gefermenteerd in roestvrijstalen tanken bij een temperatuur van 24-25 graden Celsius. Daarna mogen de druiven voor 12 maanden rusten op eikenhouten vaten (Sloveens en Frans) voordat zij geblend worden.
Onderscheidingen:
Perswijn: 15/20 punten
Winelife: drie trosjes = goed
De Grote Hamersma: 8,5
2013 Wijnalmanak