Lichtgele heldere kleur met groene nuances met een royale stroom fijne bubbels. Aroma’s van rijp fruit met duidelijke tonen van de veroudering. Mooi rijk, sappig en droog in de mond en met een perfecte smaakbalans.
Wijnhuis | Castillo Perelada |
Land | Spanje |
Streek | Cava D.O. |
Druif | Parellada (60%) xarel-lo (25%) macabeo (15%) |
Jaargang | 2014 |
Wijnkarakter | Droog |
Volume | 1,5L |
Consumeren | Na het openen meteen van genieten. |
Drinkmoment | Perfect om te schenken bij feestelijke gelegenheden, als aperitief |
en als begeleider van gebak en zoete lekkernijen. |
Deze elegante cava staat graag in het middelpunt bij de meest bijzondere evenementen en feesten.
Perelada Brut Nature is gemaakt van de drie typische cava varianten: macabeo, xarel-lo en parellada. Deze klassieke cava is gemaakt volgens de traditionele methode en met de grootste zorgvuldigheid en zorg die voor Perelada kenmerkend is.
Cava is een mousserende wijn welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen is dit hetzelfde proces die men voor het maken van champagne gebruikt. Wereldwijd is cava, na champagne, de tweede mousserende wijn. De wetgeving rond de kwaliteit van Cava is verder ontwikkeld waardoor een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles gerijpt moet worden, voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.
Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Een cava ontstaat door de wijnen te bottelen en een tweede fermentatie op de fles conform de metodo tradicional. Rijping op de fles gedurende 12 maanden in de bodega.
87 punten Robert M. Parker, the wine advocate