Sinds 2014
ontvang 10% korting op uw wijn met kortingscode wijnvriend
Gratis verzending bij een besteding vanaf € 150,00
vóór 12.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Clos de May

Haut-Médoc 2015, Appellation Haut-Médoc contrôlée

€18,25

Een prachtig glas rode wijn (A.C. Haut-Médoc) met aroma’s van rode bessen, bosbessen, rijpe donkere fruittonen. Ondersteund door vanille en chocolade in de mond.

  • Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Product Code: 4883
Wijnhuis Clos de May (Ambrosia Vins)
Land Frankrijk, Bordeaux
Streek Macau en Haut-Médoc (Margaux)
Druif Merlot (100%)
Jaargang 2015
Wijnkarakter Vol en robuust
Drinkmoment   Overheerlijk als begeleider van stoofpotjes, vleesgerechten,
  ragout en een kaasplankje bij de open haard.


De 30 jaar oude wijngaard is uitgespreid over 1,6 hectare en ligt in het dorp Macau, vlakbij Margaux. De wijnstokken zijn samengesteld uit 100% merlot en deze druiven worden verbouwd op kleigrond, wat ideaal is voor dit druivenras.

De wijngaard maakt gebruik van duurzame wijnbouw en controleert met grote regelmaat de rijpheid en smaak, voordat de handmatige oogst plaats vindt. Tijdens het plukken en het ontstelen vindt er een strenge selectie plaats, waarna de druiven gisten in gereguleerd RSV. De gemiddelde fermentatie temperatuur is 28°C. De wijn rijpt 16 maanden in Franse eiken vaten.

Margaux is een wijndorp en Appellation d'origine contrôlée binnen Haut-Médoc in Bordeaux. Deze gemeente bevat 21 cru classé châteaux, wat meer is dan in elke andere gemeente in Bordeaux.

De Médoc is een Franse wijnstreek in het departement Gironde, boven de stad Bordeaux. De streek strekt zich uit over een gebied van 80 bij 15 kilometer langs de linkeroever van de Gironde. Het is onderverdeeld in de Haut-Médoc in het zuiden en de (Bas-) Médoc in het noorden. De wijnstokken met hoofdzakelijk cabernet sauvignon, aangevuld met cabernet franc, petit verdot en merlot, staan op terrassen van kiezel, grind, kalksteen, klei, mergel en zand, wat voor een goede afwatering zorgt. Door traditionele wijze van vinificatie ontstaan klassieke wijnen, geschikt voor enige tot tientallen jaren opleg.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
© Copyright 2024 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed