Aangesloten bij Webshop Keurmerk
Gratis verzending bij zes flessen maandwijn of vanaf € 75,00
vóór 15.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Domaine JosMeyer

Pinot Gris Le Fromenteau - Biologisch

€21,95

Zacht citroengele crispy witte wijn met zeer elegante aroma’s van pepermunt in de neus. In de mond vol, helder, met een perfecte balans tussen zoet en zuur en een evenwichtige frisse afdronk.

  • Levertijd: Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Product Code: 1034

 

Wijnhuis Domaine JosMeyer
Land Frankrijk
Biologisch AB certificaat
Streek Elzas
Druif Pinot gris (100%)
Jaargang 2013
Wijnkarakter Zacht droog
Consumeren Van genieten tussen nu en 5 jaar.
Drinkmoment   Overheerlijk bij voorgerechten, risotto, kalfsvlees, visgerechten, wit vlees,
  gevogelte en romige sauzen met paddenstoelen.


De oude naam van de Pinot Gris, Le Fromenteau, heeft een meer aardse persoonlijkheid en doet denken aan de geur van velden graan en de oogsttijd hiervan. De Pinot Gris Le Fromenteau behoort tot de serie van 4 kunstetiketten, welke wijnmaker Jean Meyer voor zijn wijnflessen gebruikt, waarvan de druiven met bijzonder veel zorg geselecteerd en gevinifieerd zijn.

De wijngaard (Herrenweg) is gelegen tussen Wintzenheim en Turckheim en is rijk aan klei (22%). De bodem bestaat voornamelijk uit zand, grind en slib met een hoge incidentie van kiezels en lössplateau. Van deze wijngaard komen wijnen die zacht en sensueel zijn en de wijnstokken hebben een leeftijd van meer dan 35 jaar.

De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam en voorzichtig geperst, waarna ze 5-8 uur een gunstige hoeveelheid contact met de huid geven. De schone most is overgebracht naar thermo gereguleerde roestvrijstalen tanks waar het sap, gedurende een maand, een natuurlijke gisting ondergaat. De fermentatie is aanvankelijk temperatuur gecontroleerd, maar uiteindelijk gaat dit proces verder in het eigen tempo van het sap, zodat de wijn zijn eigen karakter en complexiteit weet te ontwikkelen. De wijn ondergaat in de winter stabilisatie in roestvrij stalen tanks en na een zeer zachte filtering wordt zij gebotteld voordat de hitte van de zomer aanbreekt. Malolactische gisting wordt altijd vermeden.

De Grand Crus van dit wijnhuis hebben zeker tien jaar nodig om op hun hoogtepunt te komen. De klassieke wijnen zijn tussen de 5 en 10 jaar op hun top. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed