Aangesloten bij Webshop Keurmerk
Gratis verzending bij zes flessen maandwijn of vanaf € 100,00
vóór 15.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Domaine JosMeyer

Riesling Grand Cru Hengst 2013 - Biologisch

€39,25

Heldere citroengele Grand Cru met intense aroma’s van acacia bloemen, ananas en rijk aan mineralen. Energiek en droog in de mond met een fijne zuurgraad, veel lengte en een perfecte finish.

  • Levertijd: Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Product Code: 1022

Wijnhuis Domaine JosMeyer
Land Frankrijk
Biologisch AB certificaat
Streek Elzas
Druif Riesling (100%)
Jaargang 2013
Wijnkarakter Zacht droog
Consumeren Verouderingspotentie
Drinkmoment   Overheerlijk bij sushi & sashimi, visgerechten, carpaccio en geitenkaas.


Deze Grand Cru is vol van kracht en heeft een mooie rijpe fruit expressie. De wijn is goed uitgebalanceerd en heeft een grote charme en een zeer interessante droge expressie. Gastronomisch is zij zeer goed inzetbaar.

De wijngaard (Hengst) is gelegen op een 360 meter hoge heuvel. De bodem wordt gedomineerd door een mengsel van kalksteen uit de Vogezen (bergketen), krijtachtige mergel (14% actief) en lagen van rood, bruin, groen en beige sediment van honderden meters dik. De moeder rots heeft een oranje - gele tint en dateert terug tot de Jura-periode. De gecombineerde kalkrijke en mergel gronden hebben de neiging om rijke volle wijnen te produceren. In hun jeugd hebben ze een ongetemd karakter, die doet denken aan de naam van de wijngaard ‘hengst’. Langzaam rijpen de wijnen tot verbazingwekkende aromaten en een fabelachtige rijkdom. De wijnstokken van deze wijngaard zijn meer dan 40 jaar oud.

De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam en voorzichtig geperst, waarna ze 5-8 uur een gunstige hoeveelheid contact met de huid geven. De schone most is overgebracht naar thermo gereguleerde roestvrijstalen tanks waar het sap, gedurende een maand, een natuurlijke gisting ondergaat. De fermentatie is aanvankelijk temperatuur gecontroleerd, maar uiteindelijk gaat dit proces verder in het eigen tempo van het sap, zodat de wijn zijn eigen karakter en complexiteit weet te ontwikkelen. De wijn ondergaat in de winter stabilisatie in roestvrij stalen tanks en na een zeer zachte filtering wordt zij gebotteld voordat de hitte van de zomer aanbreekt. Malolactische gisting wordt altijd vermeden.

De Grand Crus van dit wijnhuis hebben zeker tien jaar nodig om op hun hoogtepunt te komen. De klassieke wijnen zijn tussen de 5 en 10 jaar op hun top. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2018 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed