Elegante fruitige robijnrode wijn met intense aroma’s van gerijpt fruit die het glas uitspatten. In de mond fris, zacht en soepel.
Wijnhuis | Giacosa Fratelli |
Land | Italie |
Streek | Piemonte |
Druif | Barbera |
Jaargang | 2015 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 10 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij wild, gevogelte, varkensvlees, pasta en |
pittige kazen. |
Deze wijn wordt ook wel groene wijn genoemd. Uiteraard hebben we het dan niet over de kleur van de wijn, maar over de productiemethode van deze intens robijnrode wijn. De wijn rijpt 12 maanden voor deze gebotteld wordt.
De druiven voor deze rode wijn worden geteeld in de deelgebieden Bussia en Bricco San Pietro, op het terrein van Cascina Canavere in de gemeente Monforte. Gelegen aan de monding van een vallei, beschut door de omliggende heuvels, op een hoogte van 410 meter boven de zeespiegel. Beplant met druivenras: Nebbiolo da Barolo (4,5 hectare), Barbera (3,5 hectare) en Dolcetto (3 hectare). De bodem heeft een hoog ijzergehalte, waardoor de druiven en de wijn doordrenkt zijn door intense fruitige noten en soepele tannines.