Intense robijnrode wijn met aroma’s van rood fruit en kruidig hout. In de mond compact, fruitig en fris. Dankzij houtrijping is er een ‘moderne’ zachte barbera ontstaan.
Wijnhuis | Giacosa Fratelli |
Land | Italie |
Streek | Piemonte |
Druif | Barbera (100%) |
Jaargang | 2016 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 10 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij wild, gevogelte, varkensvlees en |
pittige kazen. |
De druiven voor deze zwoele rode wijn worden geteeld in de oude wijngaarden Canavere (Montforte d’Alba), Madonna Como (Alba) en Bordini (Naive). Voor deze zeer speciale barbera worden alleen de allerbeste druiven gebruikt. De druiven worden afzonderlijk van elkaar gerijpt op Franse eiken vaten. Na het blenden van deze wijnen mag de wijn nog maanden rusten in de fles, waardoor er een bijzondere wijn ontstaat die perfect in balans is.
De naam van deze wijn is afkomstig van een oud lied uit Piemonte. In het lied wordt verteld over een dame, Maria Gioana, die graag wijn drinkt en daarmee geneest van al haar kwalen zonder gebruik te maken van een arts.
Deze wijn wordt ook wel groene wijn genoemd. Uiteraard hebben we het dan niet over de kleur van de wijn, maar over de productiemethode van deze intens robijn rode wijn. De wijn rijpt 12 maanden voor deze gebotteld wordt.