Sinds 2014
ontvang 10% korting op uw wijn met kortingscode wijnvriend
Gratis verzending bij een besteding vanaf € 150,00
vóór 12.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Bodegas LAN

Gran Reserva

€21,95

Prachtige volle ronde rode wijn met een diepe kersenrode kleur met paarse tinten. Intense aroma’s van rijp rood fruit en fijn hout. Elegant en evenwichtig in de mond.

  • Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Product Code: 1585

 

Wijnhuis Bodegas LAN
Land Spanje
Streek Rioja D.O.Ca.
Druif Tempranillo (80%) garnacha (10%) mazuelo (=carignan) (10%)
Jaargang 2015
Wijnkarakter Vol en robuust
Consumeren Door de lange flesrijping is de wijn direct op dronk en tot zo'n
  10-15 jaar na de oogst te drinken.
Drinkmoment   Overheerlijk bij geroosterd vlees, lamsvlees en harde gerijpte kazen.


Deze overheerlijke rode wijn is gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten voor minimaal 24 maanden, waarna ze nog 36 maanden op de fles heeft gerust. De houtrijping geeft de wijn een beetje vanille, ceder en kruidigheid in de smaak. Voor de rijpingsspecificatie kennen de wijnen uit Spanje een officiële classificatie. Vroeger werden termen als ‘reserva’ en crianza’ te pas en te onpas gebruikt en door de invoering van een officieel classificatiesysteem is de kwaliteit van de wijn beter gewaarborgd.

Alle Spaanse wijnen (rood, wit, rosé) die zichzelf officieel gran reserva mogen noemen, dienen minimaal 5 jaar in de Bodega gerijpt te zijn. Van deze 5 jaar dienen ze minimaal 2 jaar op hout gerijpt te zijn. Voor de witte en rosé wijnen geldt dat zij tenminste 6 maanden in de Bodega gerijpt zijn. De gran reserva wordt in zijn zesde jaar pas op de markt gebracht. Veel rosé en witte wijnen met de titel gran reserva zult u niet tegenkomen.

Kwaliteitswijnen hebben in Spanje de herkomstbenaming Denominacion de Origen (D.O.) of Denominacion de Origen Calificada (D.O.Ca.). Dit zijn herkomstbenamingen die de regio van herkomst en de kwaliteit van de wijn aangeven. In Spanje staat D.O. voor een kwaliteitswijn uit een specifiek wijngebied. D.O.Ca. staat voor een top wijn. Spanje kent slechts 1 wijngebied die de herkomstbenaming D.O.Ca. mag gebruiken en dat is het wijngebied de La Rioja.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
© Copyright 2024 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed