Volle robijnrode wijn met aroma’s van kersen, aardbeien, bessen en pruimen. In de mond een prachtige uitdrukking van sappige fruit, een vleugje kruiden en mooie tannines.
Wijnhuis | Les Chemins de Bassac |
Biologisch | AB certificaat |
Land | Frankrijk |
Streek | Languedoc Roussillon |
Druif | Pinot noir, syrah, grenache, cabernet sauvignon, mourvèdre |
Jaargang | 2014 |
Wijnkarakter | Soepel en fruitig |
Consumeren | Jong drinken, binnen 6 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij gegrild rund- en lamsvlees, rood vlees en |
hartige stoofschotels en pastagerechten. |
De druiventrossen zijn volledig handmatig geplukt, ontsteeld en, gedurende 3-4 weken, afzonderlijk gevinifieerd in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om de versheid van het fruit en de individuele smaken en aroma’s te behouden. De wijn wordt, voorafgaand aan de malolactische gisting, gemengd.
De 15 ha tellende wijngaard van Les Chemins de Bassac Isabelle wordt volledig biologisch gecultiveerd: zonder gebruik van kunstmest, met minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en een natuurlijke werkwijze ten aanzien van bodembewerking en onkruidbeperking. De druivenrassen, 5 blauwe en 2 witte, zijn 15 jaar geleden aangeplant met een dichtheid van 5000 stokken per hectare. Het werk aan de vijfenzeventigduizend druivenranken zoals opbinden, snoeien en bladverwijdering wordt vol passie gedaan en de druiven worden uiteraard met de hand geoogst. De bodem is van kalksteen, klei en stenen en wordt zeer goed gedraineerd. Waardoor de druiven zelfs bestand zijn tegen de droogste zomers.