Elegante fruitige robijnrode wijn met intense aroma's van gerijpt fruit, paddenstoelen, viooltjes en truffel. In de mond levendig en fris en fluweelzacht na rijping in de fles.
Wijnhuis | Giacosa Fratelli |
Land | Italie |
Streek | Piemonte |
Druif | Nebbiolo |
Jaargang | 2015 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 5 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij gebraad- en gegrild vlees, fondues en |
harde rijpen kazen. |
Deze wijn wordt alleen verkocht nadat deze een jaar rijping op de fles heeft gehad. Met een min of meer volledige robijnrode kleur, die met de leeftijd granaatrood wordt. Het bouquet doet denken aan viooltjes.
De Piemontese keuken staat bekend om haar typische aardse smaken van paddenstoelen en truffel. Deze aroma’s zijn dan ook duidelijk in deze wijn terug te vinden. De Nebbiolo d’Alba vormt een zeer aangename (en voordelige) introductie op de Barolo met tannines die niet overheersen. Ook wel de Barolo light genoemd.
De druiven voor deze rode wijn worden geteeld in de deelgebieden Bussia en Bricco San Pietro, op het terrein van Cascina Canavere in de gemeente Monforte. Gelegen aan de monding van een vallei, beschut door de omliggende heuvels, op een hoogte van 410 meter boven de zeespiegel. Beplant met druivenras: Nebbiolo da Barolo (4,5 hectare), Barbera (3,5 hectare) en Dolcetto (3 hectare). De bodem heeft een hoog ijzergehalte, waardoor de druiven en de wijn doordrenkt zijn door intense fruitige noten en soepele tannines.