In combinatie met de traditionele cabernet sauvignon en cinsault vormt dit een zeer opwindende mix van pittige aromatische frisheid en structuur. De neus toont felrode kersen- en cranberryaroma's met wat verse kruiden op de achtergrond. De smaak is licht
Wijnhuis | Opstal Estate |
Land | Zuid - Afrika |
Streek | Breedekloof |
Druif | Cabernet sauvignon | cinsault |
Jaargang | 2020 |
Wijnkarakter | Aangenaam licht |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 5 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk als begeleider van pizza, mediterrane pasta’s, braadvlees |
en nachos. |
Attie en Zak Louw, 7de generatie
‘Onze vader, Stanley, houdt van het wijnras cabernet sauvignon. Het is 's werelds klassieke rode variëteit en hij heeft hier een aantal hele mooie wijnen van gemaakt. Tegenwoordig genieten we van het wijnras cinsault, geplant in 1997 in onze wijngaard. De wijnstokken worden steeds ouder en produceren druiven van hoge kwaliteit. In de zeventiger en tachtiger jaren voegden de meeste wijnmakerijen in Zuid-Afrika een klein percentage cinsault toe aan de cabernet sauvignon, om zo wat frisheid aan de wijn toe te voegen. Wij van Opstal estate vinden dat deze twee rassen elkaar heel goed aanvullen, net zoals we oud en nieuw, tradities en frisse ideeën bij elkaar brengen in ons familiebedrijf.’
De Estate cabernet sauvignon & cinsault is zorgvuldig vervaardigd uit de geoogste druiven, geplant op de boerderij van Opstal estate. De druiven worden ontsteelt, geplet en in een open betonnen fermentatietank gepompt. De fermentatiemethode bestaat uit een gecontroleerde fermentatie, met regelmatige pump-overs en zachte punch-downs. Gevolgd door een malolactische gisting. Deze gisting zorgt ervoor dat de wijn soepeler en ronder wordt en dat de zuurheid afzwakt.