Een overheerlijke mooie goudgele wijn met aroma’s van rijp steenfruit, toast, limoen en met subtiele fynbos kruiden in de neus. In de mond een rijke smaak met een aanhoudende en elegante afdronk.
Wijnhuis | Opstal Estate |
Land | Zuid - Afrika |
Streek | Breedekloof |
Druif | Sémillon (100%) |
Jaargang | 2018 |
Wijnkarakter | Droog |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 5 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk als begeleider van Aziatisch eten, sushi, lamsrack, |
paella, schaal- en schelpdieren en zachte rode kaas. |
De Heritage range van dit wijnhuis is het neusje van de zalm met als enige doel uitmuntendheid te identificeren, te veroveren en deze te koesteren met een simplistische benadering in de wijngaard.
Hoe de wijn aan zijn naam komt, is een mooi verhaal. De 5de generatie wijnmaker bij Opstal estate was Attie Louw, een veteraan die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië het haar van de soldaten begon te knippen. Daarna vestigde hij zich in Worcester en werd een Barber (kapper). Nadat hij was getrouwd met Ansie, die Opstal estate had geërfd van Carl Everson, voegde hij zich bij haar en het team op de boerderij. Onder de leiding van zijn schoonvader, groeide hij uit tot een zeer succesvolle wijnboer. Iets waar wij tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor zijn.
Na de spontane gisting (alcoholisch en malolactisch) en een minimalistische benadering in de wijnmakerij, wordt deze wijn 10 maanden gerijpt in oud Frans eiken.