Lichtgele heldere kleur met groene nuances met een royale stroom fijne bubbels. Aroma’s van rijp fruit met duidelijke tonen van de veroudering. Mooi rijk, sappig en droog in de mond en met een perfecte smaakbalans.
Wijnhuis | Castillo Perelada |
Land | Spanje |
Streek | Cava D.O. |
Druif | Xarel·lo (38%) parellada (26%) macabeu (21%) chardonnay (7,5%) pinot noir (7,5%) |
Jaargang | 2017 |
Wijnkarakter | Droog |
Consumeren | Na het openen meteen van genieten. |
Drinkmoment | Perfect om te schenken bij feestelijk gelegenheden, als aperitief |
en als begeleider van hors d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten | |
en vers gemaakte Spaanse tapas. |
Sinds 1987 elke zomer herbergt Castillo Perelada één van de meest prestigieuze muziekfestivals in Europa. Deze cava is een eerbetoon aan alle artiesten die jaar na jaar Perelada de eer bewijst met hun aanwezigheid, stralend als de sterren van de hemel van Empordà waaronder zij optreden.
Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Een Cava ontstaat door de wijnen te bottelen en een tweede fermentatie op de fles conform de metodo tradicional. Rijping op de fles gedurende 15 maanden in de bodega.
Cava is een mousserende wijn welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen is dit hetzelfde proces die men voor het maken van Champagne gebruikt. Wereldwijd is Cava, na Champagne, de tweede mousserende wijn. De wetgeving rond de kwaliteit van Cava is verder ontwikkeld waardoor een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles gerijpt moet worden, voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.