Bleke kersenrode kleur, schoon en helder. Zijn royale stroom van fijne bubbels in combinatie met een complexe en fruitige smaak geeft een goede balans in de mond.
Wijnhuis | Castillo Perelada |
Land | Spanje |
Streek | het noorden van Empordà Costa Brava (D.O. sinds 1975) |
Druif | Garnacha (74%) pinot noir (18%) trepat (8%) |
Wijnkarakter | Droog |
Consumeren | Na het openen meteen van genieten |
Drinkmoment | Ideaal bij hors-d’oeuvre, lichte vleesgerechten en lichte kazen |
Cava brut rosado, een grote favoriet van de geniale Salvador Dalí, wordt geboren uit een mix van rode druivenrassen. Dit is een originele rosé cava gemaakt volgens de traditionele methode en met de grootste zorgvuldigheid en zorg die kenmerkend zijn voor Perelada. Met florale en fruitige aroma’s voegt deze cava een vleugje kleur toe aan het moment.
In een blinde proeverij onder 273 cava producenten, werd Perelada brut rosado geselecteerd om bij het Spaanse Koninklijke huwelijk, in mei 2004, van kroonopvolger Felipe & Letizia geschonken te worden.
Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Een cava ontstaat door de wijnen te bottelen en een tweede fermentatie op de fles conform de metodo tradicional. Rijping op de fles gedurende 12 maanden in de bodega. Restsuikergehalte bedraagt 10 gram/liter.
87 punten Robert M. Parker, the wine advocate