Lichtgele heldere kleur. Zijn royale stroom van fijne belletjes vormt een perfecte kroon. Met aroma’s van fruitige noten en een lichte veroudering notities. Droog, glad en complex in de mond met impressies van vers fruit.
Wijnhuis | Castillo Perelada |
Land | Spanje |
Streek | Cava D.O. |
Druif | Macabeo (30%) xarel-lo (40%) parellada (30%) |
Jaargang | 2017 |
Wijnkarakter | Droog |
Consumeren | Na het openen meteen van genieten. |
Drinkmoment | Perfect om te schenken bij feestelijk gelegenheden, als aperitief en |
als begeleider van hors-d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten en | |
vers gemaakte Spaanse tapas. |
Sinds 1987 elke zomer herbergt Castillo Perelada één van de meest prestigieuze muziekfestivals in Europa. Deze cava is een eerbetoon aan alle artiesten die jaar na jaar Perelada de eer bewijst met hun aanwezigheid, stralend als de sterren van de hemel van Empordà waaronder zij optreden.
Cava is een mousserende wijn welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen is dit hetzelfde proces die men voor het maken van champagne gebruikt. Wereldwijd is cava, na champagne, de tweede mousserende wijn. De wetgeving rond de kwaliteit van cava is verder ontwikkeld waardoor een brut reserva cava nu wettelijk 15 maanden op fles gerijpt moet worden, voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.
Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Deze zeer goede fles cava is niet voor niks bekroond met diverse prijzen. Een echte aanrader!
86 punten Robert M. Parker, the wine advocate