Lichtroze heldere kleur. Zijn royale stroom van fijne belletjes vormt een perfecte kroon. Met aroma’s van vers rood fruit, bloemen en een lichte veroudering notities. In de mond elegant, fruitig, zijdezacht en perfect in balans.
Wijnhuis | Castillo Perelada |
Land | Spanje |
Streek | Cava D.O. |
Druif | Grenache (85%) pinot noir (15%) |
Jaargang | 2017 |
Wijnkarakter | Droog |
Consumeren | Na het openen direct van genieten. |
Drinkmoment | Perfect om te schenken bij feestelijk gelegenheden, als aperitief |
en als begeleider van hors-d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten | |
en vers gemaakte Spaanse tapas. |
Perelada presenteert de nieuwste Cava Stars Brut onder de naam Touch of Rosé. Een speciale blend gemaakt van de Grenache en Pinot Noir druiven, welke groeien in het hoogste deel van de Penedès, op 400 m boven de zeespiegel. Dit gebied van kalksteen bodems produceert een volle, krachtige cava, zowel in de neus en in de mond. Perelada's Stars Touch of Rosé is een levendige cava die ons uitnodigt om een citaat van Henry van Dyke (1852-1933) met u te delen: " Wees blij met het leven, want het geeft je de kans om lief te hebben, om te werken, om te spelen en om naar de sterren te kijken."
Sinds 1987 herbergt Castillo Perelada elke zomer één van de meest prestigieuze muziekfestivals in Europa. Deze cava is een eerbetoon aan alle artiesten die jaar na jaar Perelada de eer bewijzen met hun aanwezigheid, stralend als de sterren van de hemel van Empordà waaronder zij optreden.
Cava is een mousserende wijn welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen is dit hetzelfde proces die men voor het maken van champagne gebruikt. Wereldwijd is cava, na champagne, de tweede mousserende wijn. De wetgeving rond de kwaliteit van Cava is verder ontwikkeld waardoor een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles gerijpt moet worden, voordat hij zijn kurk mag krijgen. Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.
Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Een cava ontstaat door de wijnen te bottelen en een tweede fermentatie op de fles conform de metodo tradicional. Rijping op de fles gedurende 12 maanden in de bodega.
Klik hier voor een mooie impressie van deze ster.