Aangesloten bij Webshop Keurmerk
Gratis verzending bij zes flessen maandwijn of vanaf € 75,00
vóór 15.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Perelada

Cava Stars Brut Touch of Rosé

€12,00

Lichtroze heldere kleur. Zijn royale stroom van fijne belletjes vormt een perfecte kroon. Met aroma’s van vers rood fruit, bloemen en een lichte veroudering notities. In de mond elegant, fruitig, zijdezacht en perfect in balans.

  • Levertijd: Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Product Code: 1352

Wijnhuis Castillo Perelada
Land Spanje
Streek Cava D.O.
Druif Grenache (70%) pinot noir (30%)
Jaargang 2013
Wijnkarakter Droog
Consumeren Na het openen direct van genieten.
Drinkmoment   Perfect om te schenken bij feestelijk gelegenheden, als aperitief
en als begeleider van hors-d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten
en vers gemaakte Spaanse tapas.


Perelada presenteert de nieuwste Cava Stars Brut onder de naam Touch of Rosé. Een speciale blend gemaakt van de Grenache en Pinot Noir druiven, welke groeien in het hoogste deel van de Penedès, op 400 m boven de zeespiegel. Dit gebied van kalksteen bodems produceert een volle, krachtige cava, zowel in de neus en in de mond. Perelada's Stars Touch of Rosé is een levendige cava die ons uitnodigt om een citaat van Henry van Dyke (1852-1933) met u te delen: " Wees blij met het leven, want het geeft je de kans om lief te hebben, om te werken, om te spelen en om naar de sterren te kijken."

Sinds 1987 herbergt Castillo Perelada elke zomer één van de meest prestigieuze muziekfestivals in Europa. Deze cava is een eerbetoon aan alle artiesten die jaar na jaar Perelada de eer bewijzen met hun aanwezigheid, stralend als de sterren van de hemel van Empordà waaronder zij optreden.

Cava is een mousserende wijn welke gemaakt  is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen is dit hetzelfde proces die men voor het maken van champagne gebruikt. Wereldwijd is cava, na champagne, de tweede mousserende wijn. De wetgeving rond de kwaliteit van Cava is verder ontwikkeld waardoor een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles gerijpt moet worden, voordat hij zijn kurk mag krijgen. Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.

Zachte persing van de druiven teneinde most te verkrijgen met de typische karakteristieken van de diverse druivenrassen. De eerste fermentatie geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Een cava ontstaat door de wijnen te bottelen en een tweede fermentatie op de fles conform de metodo tradicional. Rijping op de fles gedurende 12 maanden in de bodega.

Klik hier voor een mooie impressie van deze ster.



0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed