Heldere kersenrode wijn, gedomineerd door aroma’s van rode bessen, kruiden, paprika, noten en een vleugje kokos en vanille. Haar zijdezachte, diepe tannines en aangename afdronk maken het zeer eenvoudig om de wijn te drinken.
Wijnhuis | Viña Tarapacá |
Land | Chili |
Streek | Central Valley |
Druif | Carmenère (85%) cabernet sauvignon (15%) |
Jaargang | 2020 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten binnen 3-5 jaar na bottelen. |
Drinkmoment | Overheerlijk vergezeld met lamsvlees, pasta’s, kipgerechten, |
stoofschotels en belegen kaas. |
De carmenère van Tarapacá is gemaakt met druiven uit drie verschillende wijngaarden. De druiven van wijngaard Isla de Maipo zorgen voor de paprika tonen in de wijn. Een klassiek aroma wat typerend is voor de carmenère. De druiven van wijngaard Santa Cruz in Colchagua Valley zorgen voor de aroma’s van zwarte bessen, terwijl de druiven van de wijngaard in Pencahue de aardse tonen met zoete, rijpe noten voor zijn rekening neemt.
De druif die centraal staat in deze overheerlijke fruitige rode wijn is de carmenère. Aangevuld met het druivenras cabernet sauvignon uit Maule om de wijn in de mond meer structuur te geven. De druiven worden zorgvuldig uitgezocht, ’s nachts geoogst en na de pluk direct gekneusd. Vervolgens wordt de fermentatie bij een relatief lage temperatuur uitgevoerd in roestvrijstalen tanks.
De Chileense Central Valley heeft een mediterraan klimaat met een brede schommeling tussen dag en nacht temperaturen, een gemiddelde luchtvochtigheid van 55-60% en maximum temperaturen boven de 30°C in de zomer. De temperaturen zijn lager in de buurt van de Andes als gevolg van de koude lucht van de bergen en het gebied dichter bij de Coastal Range heeft de minder dagtemperatuur schommelingen te wijten aan de maritieme invloed.