Een mooie robijn rode wijn met aroma’s van rode bessen, aardbeien en kersen gecombineerd met hints van zwarte peper en een subtiel vleugje vanille. In de mond een volle wijn met zachte tannines met een krachtige en soepele afdronk.
Wijnhuis | Viña Tarapacá |
Land | Chili |
Streek | Central Valley |
Druif | Cabernet sauvignon (100%) |
Jaargang | 2019 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten binnen 3-5 jaar na bottelen. |
Drinkmoment | Overheerlijk om zo van te genieten of vergezeld met rood vlees, |
wild of Hollandse kazen. |
De cabernet sauvignon van Tarapacá is gemaakt met druiven uit drie verschillende wijngaarden in Central Valley. De essentie van elke vallei en het mixen van deze druiven, maken van deze wijn een klassieke Chileense cabernet sauvignon.
De druiven worden zorgvuldig uitgezocht, ’s nachts geoogst en na de pluk direct gekneusd. Vervolgens wordt de fermentatie bij een relatief lage temperatuur uitgevoerd in roestvrijstalen tanks. Een gedeelte van de wijn wordt voorzien van een tikje houtrijping (2-3 maanden) voor meer complexiteit, terwijl het andere gedeelte op staal wordt bewaard om het fruitige karakter te behouden. Voor het bottelen wordt de wijn geblend. Een zeer geschikt glas wijn voor elke dag: vol, sappig, fruitig, zacht en met een alledaagse prijs.
De Chileense Central Valley heeft een mediterraan klimaat met een brede schommeling tussen dag en nacht temperaturen, een gemiddelde luchtvochtigheid van 55-60% en maximum temperaturen boven de 30°C in de zomer. De temperaturen zijn lager in de buurt van de Andes als gevolg van de koude lucht van de bergen en het gebied dichter bij de Coastal Range heeft de minder dagtemperatuur schommelingen te wijten aan de maritieme invloed.