Een volle robijnrode wijn met lichte houtrijping en aroma's van rijp rood fruit, vermengd met subtiele nuances van toast. In de mond zachte tannine met een lange elegante afdronk.
Wijnhuis | Paulo Laureano |
Land | Portugal |
Streek | Alentejo |
Druif | Trincadeira, alicante bouschet en aragonez (tempranillo) |
Jaargang | 2019 |
Wijnkarakter | Soepel en fruitig |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 8 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij visgerechten en stevige vleesgerechten. |
Deze zachte rode wijn is gemaakt uit een blend van druifrassen. De druiventrossen worden afzonderlijk gevinifieerd in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om de versheid van het fruit en de individuele smaken en aroma’s te behouden. Na de fermentatie volgt de malolactische gisting. Een deel rijpt, gedurende 6 maanden, op Franse eiken vaten en het andere deel rijpt in roestvrijstalen vaten tot het bottelen.
Alentejo (betekenis ‘voorbij de Taag’) is één van de belangrijkste wijn producerende gebieden in Portugal. Het is een uitgestrekt gebied in het zuidelijke binnenland, niet ver van de Spaanse grens, aan de rivier de Taag. Het gebied is licht heuvelachtig. De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei. Dit in combinatie met lokale druivenrassen, een warm klimaat en weinig neerslag zorgt voor wijnen met rijpe aroma’s met zijdezachte texturen die over de hele wereld de aandacht trekken.
“Portugal is zeker één van de wijnlanden met een groot wijn erfgoed van de Oude Wereld. Van noord naar zuid is er een aantal inheemse druivenrassen, perfect geschikt voor elke locatie, waardoor een uniek ontwerp van verschillende wijnen ontstaat. Onze unieke inzet op Portugese druivenrassen en een "terroir" van excellentie stelt ons in staat om wijnen te verbouwen met een duidelijke identiteit en onderscheidt ons in een wereld die de neiging heeft om hetzelfde te zijn. Wij geloven in onze rassen, in de kleuren, in zijn aroma's en smaken. Onze inzet is om wijnen uitsluitend te tekenen met Portugese druivenrassen, wijnen gemaakt met wat van ons is, waar we allemaal trots op zijn.”