Een robijnrode Barolo met intense en aanhoudende aroma’s van rood fruit, chocolade, bloemen, koffie, leer, tabak en hints van gedroogd fruit en rozen. De frisse zuren houden de wijn levendig. Fluweelzacht met een kruidige en lange zwoele afdronk.
Wijnhuis | Giacosa Fratelli |
Land | Italie |
Streek | Piemonte |
Druif | Nebiollo (100%) |
Jaargang | 2017 |
Wijnkarakter | Vol en robuust |
Consumeren | Van genieten tussen nu en 15 jaar |
Drinkmoment | Overheerlijk bij rood vlees (geroosterd of gegrild), wild |
en pittige kazen. |
Barolo behoort tot de klassiekers van de Italiaanse wijnen, welke u met trots op tafel kunt zetten. Deze robijnrode Barolo verandert, met de leeftijd, naar granaat rood. Ze verdient het om uren van te voren geopend te worden en te mogen ademen in een mooi karaf.
De Barolo wordt zorgvuldig en volgens oude traditie bereid en ondergaat een langdurige maceratie en een veroudering in vaten van 30 en 60 hectoliter. Het druivenras Nebbiolo wordt pas Barolo na een rijping van twee jaar in houten vaten en één jaar veroudering in de fles.
De Barolo heeft de classificatie DOCG behaald, de hoogst haalbare kwaliteitscategorie in Italië en moet hierdoor aan diverse eisen voldoen. Niet alleen moet de wijngaard op een speciaal toegewezen stuk land liggen, deze dient ook goedgekeurd te worden door een jury. Er is een maximale opbrengst per hectare om de kwaliteit te waarborgen en de Barolo DOCG dient voor 100% uit het druivenras nebbiolo gemaakt te worden en minimaal 13% alcohol te bevatten. De DOCG-status van de wijn is te herkennen aan de garantiezegel die op de hals van de fles zit.