Sinds 2014
ontvang 10% korting op uw wijn met kortingscode wijnvriend
Gratis verzending bij een besteding vanaf € 150,00
vóór 12.00 uur besteld vlg. werkdag in huis
Giacosa Fratelli

Barolo Bussia DOCG 2017

€29,95

Een robijnrode Barolo met intense en aanhoudende aroma’s van rood fruit, chocolade, bloemen, koffie, leer, tabak en hints van gedroogd fruit en rozen. De frisse zuren houden de wijn levendig. Fluweelzacht met een kruidige en lange zwoele afdronk.

  • Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Wijnhuis Giacosa Fratelli
Land Italie
Streek Piemonte
Druif Nebiollo (100%)
Jaargang 2017
Wijnkarakter Vol en robuust
Consumeren Van genieten tussen nu en 15 jaar
Drinkmoment   Overheerlijk bij rood vlees (geroosterd of gegrild), wild
  en pittige kazen.


Barolo behoort tot de klassiekers van de Italiaanse wijnen, welke u met trots op tafel kunt zetten. Deze robijnrode Barolo verandert, met de leeftijd, naar granaat rood. Ze verdient het om uren van te voren geopend te worden en te mogen ademen in een mooi karaf.

De Barolo wordt zorgvuldig en volgens oude traditie bereid en ondergaat een langdurige maceratie en een veroudering in vaten van 30 en 60 hectoliter. Het druivenras Nebbiolo wordt pas Barolo na een rijping van twee jaar in houten vaten en één jaar veroudering in de fles.

De Barolo heeft de classificatie DOCG behaald, de hoogst haalbare kwaliteitscategorie in Italië en moet hierdoor aan diverse eisen voldoen. Niet alleen moet de wijngaard op een speciaal toegewezen stuk land liggen, deze dient ook goedgekeurd te worden door een jury. Er is een maximale opbrengst per hectare om de kwaliteit te waarborgen en de Barolo DOCG dient voor 100% uit het druivenras nebbiolo gemaakt te worden en minimaal 13% alcohol te bevatten. De DOCG-status van de wijn is te herkennen aan de garantiezegel die op de hals van de fles zit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Verlanglijst Vergelijk
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
© Copyright 2024 Wijnkraam.nl - Powered by Lightspeed