Deze Ratafia nodigt u uit in de wereld van verse acaciahoning, druif, oranje bloemen en reine claude (pruim). In de mond rum aroma’s met een vleugje sinaasappelschil, prachtig in balans en verleidelijk.
Wijnhuis | Jean Diot |
Land | Frankrijk |
Streek | Epernay, Champagne |
Druif | Pinot meunier (100%) |
Wijnkarakter | Licht zoet |
Consumeren | Binnen nu en 5 jaar van genieten |
Drinkmoment | Naast het openen van deze unieke fles bij een feestelijke gebeurtenis |
of als aperitief, kan deze heel goed gecombineerd worden met warme | |
foie gras en een exotische fruitsalade. |
Wat is Ratafia?
Ratafia is een alcoholische drank die oorspronkelijk uit Catalonië (Spanje) en Roussillon (Frankrijk) komt en voornamelijk als aperitief wordt gedronken. Oorspronkelijk verwees de term ratafia naar elke drank welke werd gedronken bij de ratificatie van een akkoord of een verdrag. Later werd de drank ook in andere streken gemaakt.
Ratafia wordt gemaakt door aan druivenmost (soms ook most van andere vruchten) suiker, kruiden en alcohol toe te voegen. Door de toevoeging van alcohol stopt het gistingsproces, waardoor niet alle suikers worden omgezet. De ratafia blijft daardoor zoet van smaak. Het percentage alcohol in ratafia ligt tussen 16 en 22%. Er zijn twee soorten ratafia met een Appellation d’origine Contrôlée; de ratafia de Champagne en de ratafia de Bourgogne. De ratafia de Champagne wordt gemaakt met druiven van de champagne-teelt, waaraan een neutraal smakende alcohol wordt toegevoegd.